Kledingtips

Om het beste uit mijn foto’s te halen zou het mooi zijn als jullie de kledingtips opvolgen. Als je twijfelt of iets geschikt is, neem het dan mee naar de shoot of vraag het van tevoren. Ik kan je hier altijd advies over geven.

Kleuren
Neem zowel een donkere als een lichte set mee voor de mooiste afwisseling in de foto's. Een zwarte en witte set is altijd goed, maar een andere effen kleur zoals beige, groen, blauw of grijs kan ook mooi zijn, zeker als dit matcht bij de ogen van het model.
Vermijd alsjeblieft drukke prints of felle en harde kleuren, deze kunnen namelijk afleidend zijn van het gezicht. Ook drukke teksten of bedrukte afbeeldingen kun je beter niet bij ze aantrekken.

Soort kleding 
Dat kan een leuke blouse zijn, een colletje of gewoon een basic trui of shirt. Voor de meisjes is een leuk blouseje met ruffles of ander mooi (los) kraagje ook erg leuk! Neem ook zeker nog een extra kleding stuk mee, zodat we tussendoor kunnen wisselen. Wat ook erg mooi is om foto’s te maken zonder bovenkleding, er zal hierbij enkel een stukje schouder en hals op de eindfoto staan.

 

Hoofdaccessoires of extra’s

Een leuke hoed, haarband, speldje, Frans barretje of ander petje mag je altijd meenemen. Leuk zelfs!
Een vintage stijl met bretels en een strik voor de jongens of een bloemenhaarband voor de meisjes kan ook prachtig zijn. Heb je een mooie sjaal dan kunnen we deze gebruiken over het hoofd van het model.


Verzorging
Wil je er alsjeblieft voor zorgen dat het gezicht van het model goed schoon is? Ieder plekje of vlekje is zichtbaar op de foto wat ten nadelen kan gaan van een moedervlek of ander kenmerk in de nabewerking. Gezichtsdoekjes meenemen kan handig zijn. Alvorens ik foto's ga maken controleer ik uiteraard of de kleding en de haren goed zitten en het gezicht schoon is.