Werkwijze

Tijdens de fotoshoot van jou of jouw kinderen zal ik jullie begeleiden. Het is mijn doel om jullie van je mooiste kant te laten zien op de foto’s. Ik probeer daarbij het model tijdens de shoot zoveel mogelijk op zijn of haar gemak te stellen, zodat we samen veel mooie foto’s kunnen maken.

Het model komt voor een zwart/wit fotoscherm op een hoge kruk te zitten. Ik werk met daglicht, dus we zitten vlak voor een raam. Als ik denk dat ik de juiste foto’s heb geschoten wissel ik de achtergrond om, doen we een kledingwissel en beginnen we weer van voren af aan. Het is belangrijk dat het kindje kan zitten en het hoofdje goed zelfstandig omhoog kan houden, meestal rond de 8 maanden. 


Afhankelijk van de leeftijd zal ik verschillende vragen aan het model stellen, zodat we de mooiste beelden en emoties kunnen creëren. Geen ervaring met op de foto gaan? Geen probleem! Ik geef duidelijke instructies en/of voorbeelden zodat de emoties in haar puurste vorm worden vastgelegd. Een variatie van serieuze en lachende foto’s, met natuurlijk ruimte voor het trekken van een gekke bek.

Voor de allerkleinste modellen is het soms handig om een knuffeltje mee te nemen zodat ze zich op hun gemak voelen. De knuffel kunnen we ook gebruiken om ze in een bepaalde richting te laten kijken.

Na afloop

Na de shoot ga ik aan de slag met het selecteren en bewerken van de foto's en worden deze via een downloadlink geleverd in hoge resolutie.

Ik deel geen onbewerkte bestanden of RAW bestanden en maak naar eigen kennis en inzicht een selectie van de gemaakte foto’s. Deze worden zorgvuldig tot in de details op eigen wijze bewerkt.

De foto’s worden, tenzij anders overeengekomen, deels geleverd in kleur en deels in zwart-wit. Ik streef ernaar om de foto’s binnen 2 tot 3 weken na de shoot gereed te hebben.